Het team

Wie zijn wij?

Ontwerpbureau Buro Zorgelozer is een maatschappelijk gedreven ontwerpbureau dat zich inzet voor een inclusieve en duurzame wereld. We zoeken met de mensen waar het omgaat voor verassende en passende oplossingen, achterhalen de beperking van de uitdaging, situatie en doelgroep, en zetten deze om in een versterking. Hiermee maken we de wereld met zorg, zorgelozer.  

Buro Zorgelozer is opgericht door Gerjanne van Gink en Hilde de Wit.

Je kan ons vinden op onze circulair gebouwde werkplek op het Hof van Cartesius in Utrecht.

Randy Bradley, Developer
Product ontwerper

Gerjanne van Gink

Interactie Ontwerper

Hilde de Wit

Gerjanne van Gink heeft veel ervaring in het doen van ontwerpprojecten met kwetsbare en mensen die zich door hun ziektebeeld niet goed meer konden uiten. Zij ontwierp een vergeet-mij-niet-pad om op een positieve manier aandacht te vragen voor mensen met dementie, een boodschappentas die eenzaamheid verkleint. Productvormgever en healthcare innovator Gerjanne van Gink richt zich op sociaal / maatschappelijke vraagstukken. Met haar ontwerpen vraagt ze aandacht voor een probleem, draagt oplossingen aan, doet onderzoek naar de toekomstscenario’s. Zoals een onderzoek naar de inzet van smart products bij mensen met Alzheimer, om de zelfstandigheid te vergroten op een empathische manier.

AchtergrondGerjanne studeerde Industrieel product ontwerpen aan de HKU waar ze ook haar Master of Arts behaalde. Daarnaast heeft ze lange tijd in een verpleegtehuis als verpleegassistente gewerkt voor mensen met dementie. 

Als ervaren ontwerper zet Hilde de Wit zich graag in voor een betere wereld. Ze ontwerpt om mensen in hun kracht te zetten en samen de wereld een mooiere plek te maken. Inspiratie vindt ze in de natuur, menselijk gedrag en vooral in interacties. Ze werkt graag met verschillende mensen samen, is leergierig, nieuwsgierig en gaat graag op ontwerp-ontdekkingsreis om het vraagstuk, de mensen (doelgroep), hun situatie en hun omgeving echt te leren kennen. Ze zet haar creativiteit in om tijdens het proces en in de oplossing, je te verrassen. Ze gaat graag experimenten aan en is niet snel tevreden. 

Achtergrond Hilde studeerde Interaction Design aan de HKU en heeft een Master of Arts. Ze werkte als UX ontwerper en projectmanager aan zorginnovaties voor verschillende bedrijven en werkt nu al een aantal jaren als zelfstandig ondernemer.