Proloquo4Text

Ontwerp een iPhone en iPad app die dient als een alternatieve communicatie applicatie voor mensen die zich niet verbaal kunnen uiten.

Rol:  Ontwerper en project manager 

Opdrachtgever: AssistiveWare

Team: Hilde de Wit

Datum: 2012-2015

Meer informatie: https://www.assistiveware.com/nl/producten/proloquo4text


1. Vraag

Ontwerp een communicatie applicatie waarmee mensen met een spraak/taal beperking dmv tekst naar spraak op een snelle en eenvoudige manier kunnen communiceren.

Image

2. Ontwerpend onderzoek

Met de experts en gebruikers hebben we onderzocht wat de behoefte is. Typen kan een oplossing bieden maar is veel langzamer dan een gesproken gesprek. Door het gebruik van voorspellingen en voor opgeslagen zinnen kan er op een snelle manier gecommuniceerd worden. We hebben het ontwerp getest en bij verschillende focusgroepen voorgelegd. Dit gebeurde zowel online als offline.

Image

3. Oplossing

Implementatie van een eenvoudige video oplossing die aansluit bij het werkproces van zorgmedewerkers waarmee video’s op een gewenste manier gemaakt, opgeslagen, bewerkt en gedeeld kunnen worden. Ook zijn er verschillende hulpmiddelen ontwikkeld met de doelgroep om de implementatie soepel te laten verlopen, zoals: filmpjes, handleidingen, workshops voor en door zorgproffesionals.

Image